Våra behandlare

Dr. Peter Svamo

Leg. Läkare

Dr Peter Svamo är legitimerad läkare och grundare av Svettkliniken. Han har tidigare tjänstgjort vid Universitetssjukhuset i Trondheim, Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och Capio S:t Görans Sjukhus i Stockholm. Idag tar Svettkliniken emot många patienter. Tack vare Peters engagemang för patientgruppen kan fler personer med sjukdomen få en bra livskvalitet.

”På Svettkliniken ser vi personen bakom svettningen. Vi är medvetna om vad det innebär att ha hyperhidros; vilket handikapp det medför i livet. Det är fantastiskt att se hur personer förändras efter en svettbehandling.”

– Dr. Peter Svamo

Susanne

Leg. Specialistsjuksköterska

Susanne är leg. sjuksköterska och specialistsjuksköterska i anestesisjukvård. Hon har behandlat patienter med hyperhidros på heltid i 8 år, och är den behandlaren som gjort flest injektionsbehandlingar mot överdriven svettning i Sverige.

Susannes långa erfarenhet, kunskap och skicklighet gör att Svettklinikens patienter uppnår optimal effekt av svettbehandlingen. Genom åren har Susanne utvecklat olika strategier och knep som uppskattas av alla som får en behandling av henne. Risken för biverkningar, såsom blåmärken och muskelsvaghet minimeras. Om du är stickrädd eller svårstucken behöver du inte oroa dig. Susanne är expert på att bemöta rädsla och minska känslan av obehag.

”Det som driver mig att arbeta för mina patienter med hyperhidros är den enorma förbättringen patienterna får av behandlingen. Jag har aldrig träffat en patientgrupp som är så tacksam för vården varje gång.”

– Susanne

Maria

Leg. Specialistsjuksköterska

Maria Bengtsson är legitimerad sjuksköterska sedan 2007 och vidareutbildade sig som specialistsjuksköterska 2015. Samma år som Maria blev klar specialist drabbades hon av en kronisk autoimmun sjukdom som gör att hon i skov lider av svettningar. När hon väl fick den hjälp hon behövde för att bli fri från sina svettningar förstod hon att hon vill hjälpa andra patienter med liknande besvär.

Maria såg möjligheterna hos oss på Svettkliniken då vi är ledande i världen att behandla alla kroppsområden och ständigt utvecklar behandlingsmetoderna mot överdriven svettning. Maria behandlar både genom injektioner med Botulinum toxin samt med mikrovågsteknologi, MiraDry, som ger en permanent effekt mot hyperhidros.

– Maria